Tweet us Post us on facebook Sign in our guest book

 

3D Cerkno Valley view

Smučišče

Smu?¨i???¨e Cerkno

Čudovita zimska idila, zimske radosti in prava smuka so doma v Cerknem. Smučarski Center Cerkno leži na pobočju Črnega vrha nad Cerknim, tam, kjer se konča Gorenjska in začne Primorska. Smučišče se razprostira na nadmorski višini od 800 do 1300 m. Cerkno je z 8 km oddaljenim smučiščem povezano s smučarskim avtobusom.


Smučarski center obsega 70 hektarov urejenih smučarskih površin, primernih tako za začetnike kot za izkušene smučarje. Ob pomanjkanju naravnega snega lahko prizadevni turistični delavci s snežnimi topovi zasnežijo celotno smučišče. Za smučarje tekače je urejenih 5 km tekaških prog. Smučarski center Cerkno je najsodobnejše družinsko smučišče v državi, saj ima ediniov Sloveniji dve preklopljivi 6-sedežnici, dve 4-sedežnici, dve 2-sedežnici, dve vlečnici ter pomične trakove v sklopu smučarske šole in vrtca.

Podatki o smučišču:

Nadmorska višina smučišča: 900-1300 m
Površina: 70 ha
Število vlečnic: 2
Število dvosedežnic: 2
Število štirisedežnic: 2
Število šestsedežnic: 2
Zmogljivost: 10.000 smučarjev na uro
Tekaške proge: 5 km

Internetna stran: http://www.ski-cerkno.com/

Ponudba:


Ponudba: šola smučanja, vrtec na snegu s tekočim trakom, vrtiljakom, toplo brunarico, WC-jem in previjalnico za najmlajše, izsposoja in servis smučarske opreme, sankaška proga, samopostrežna restavracija na smučišču, 100 odstotna zasnežitev, možnost izposoje dodatne smučarske opreme.

Zemljevid smučišča:

Zemljevid smucisca cerkno

Aljaž Laharnar - Apartma Foni, Cvetkova ulica 35, 5282 Cerkno


Izdelava spletne strani: E NALOG
Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...